Nyheter

Nya lagar inom skatteområdet 2019

Den 1 juli och 1 augusti 2019 träder vissa förändringar inom beskattningsområdet i kraft läs mer.

Framtida verksamhet hos K&S

Den första juli 2019 tar vi efter många år med Karlén & Stavegren Ekonomikonsult AB ett första steg mot en framtid genom att flytta verksamheten till vårt nystartade dotterbolag Stavegren & Partners Ekonomikonsult AB. Planen är att successivt föra över vår verksamhet till en ny generation konsulter. Vi tycker det är roligt att kunna berätta att […]

Nytt sätt att skicka in uppgifter om bostadsförsäljningar

När du har sålt en bostad ska du skicka in en beräkning av vinsten eller förlusten till Skatteverket. Nu kan du bestämma själv när du vill skicka in de uppgifterna. Det finns också en ny tjänst som hjälper dig att räkna ut avdrag för renoveringar läs mer.

Hyr ut skattefritt upp till 40 000 kronor

Många hyr ut sitt hus eller lägenhet under sommaren. Den som tjänar mindre än 40 000 kronor på tillfällig uthyrning behöver inte betala någon skatt på inkomsten. Tjänar du mer behöver du ta reda på hur uthyrningen ska deklareras. Information hittar du på Skatteverkets webbplats. Inkomster över fribeloppet beskattas med 30 procent Läs mer.

Senast numret av Fortnox Magazine

I senaste numret av Fortnox Magazine så fick vi på Karlén & Stavegren Ekonomikonsult AB en artikel skriven om oss. Den handlar främst om vårt arbete kring digitaliseringen och vår äldsta stjärna, Åke Dahlblom. Läs mer om Åke och vårt arbete på sida 8-11 här. 

Lag om vägavgift för vissa tunga fordon ändras

Den 1 juli 2019 förändras lag (1997:1137) om vägavgift för vissa tunga fordon. Förändringen innebär att vissa fordon kommer att få betala en högre vägavgift. Ändringen av vägavgiften för lastbilar med Euroklass V eller EEV kommer att ske den 1 januari 2020 (Läs mer).

Rekordmånga deklarerade digitalt

Den 2 maj hade nästan 6,3 miljoner personer deklarerat digitalt. Det är en ökning med cirka 150 000 digitala deklaranter jämfört med förra året. Läs mer.

Fem tips till dig som ännu inte deklarerat

Har du ännu inte deklarerat? Här kommer fem tips till dig. Sista dagen att deklarera är den 2 maj. Läs mer .

Enklare för företagare att deklarera digitalt

1 366 103 personer som är enskilda näringsidkare eller delägare i handelsbolag eller onoterat aktiebolag ska lämna en näringsbilaga till sin deklaration. Varannan tar hjälp av en byrå för att deklarera. För den gruppen finns en förbättrad tjänst som underlättar digital inlämning. Nytt för i år är även möjlighet till tidigare skatteåterbäring för många företagare. Läs mer.

Räkna ut om du har rätt till reseavdrag

Närmare en miljon personer gör varje år avdrag för resor i sin deklaration, men reglerna kan uppfattas som svåra och bedömningar måste göras. Därför är det bra att använda Skatteverkets beräkningshjälp där det enkelt går att räkna ut om du har rätt till avdraget och i så fall med hur mycket. Läs mer

1 2 3 16